Lucas Haafkes - Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V.

www.haafkes.nl                       

Aannemersbedrijf Haafkes is een familiebedrijf dat ‘bouwt’ op 90 jaar ervaring en nog steeds voorop loopt in de markt. Is het alleen de combinatie van passie en een gezonde dosis Twentse nuchterheid?

Wij zetten bewust in op de toekomst. Nieuwe ontwikkelingen gaan wij niet uit de weg. Sterker nog, daar willen wij graag in voorop blijven lopen. Neem bijvoorbeeld BIM of LEAN. Deze technieken en methoden bieden veel nieuwe en betere inzichten. Hierdoor kunnen wij ook onze manier van werken optimaliseren en efficiënter werken. En dat heeft ook effect op onze kostprijs, waardoor wij onze opdrachtgevers scherpere aanbiedingen kunnen doen.

Haafkes zoekt ook duidelijk de verbinding op. Lucas: “In onze visie is het zoeken naar verbinding een belangrijke pijler. Wij werken graag samen met andere bedrijven, denk bijvoorbeeld in de vorm van een bouwteam of consortium. De bundeling van expertise en specialismen biedt duidelijk een meerwaarde. Naast een efficiëntere samenwerking, geeft het de opdrachtgever veel meer zekerheid. Niet alleen qua verantwoording, maar uiteindelijk ook financieel.

Wat wij duidelijk merken is dat onze klanten weten ‘dat het goed komt’ bij ons. Dat stukje vertrouwen hebben wij, denk ik, echt verdiend. Wij denken altijd proactief mee, zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar dat laatste altijd om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Dus niet klakkeloos doen wat de klant vraagt, maar net even dat stukje verder denken

Vakmanschap is erg belangrijk en dat komt je niet aanwaaien!”, merkt Lucas op, “Wij zijn erg blij dat wij veel medewerkers hebben, die al lang bij ons werken. Soms zelfs van generatie op generatie. Dat is ook het mooie bij een familiebedrijf. Echte vakmensen met veel ervaring, liefde voor het vak en hart voor ‘hun’ bedrijf. Die ervaring is erg waardevol, maar we beseffen terdege dat wij altijd de ruimte moeten bieden, zodat onze mensen zich kunnen blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is investeren in de toekomst.
Wheedwarsweg 9
7471 GG Goor
www.haafkes.nl