Ronald Mollink - Damsté advocaten notarissen

www.damste.nl                                                                             

Vertel iets over je bedrijf
Damsté advocaten - notarissen is een gerenommeerd kantoor dat landelijk bekend staat om zijn hoogwaardige juridische oplossingen in heldere taal. De specialisten bij Damsté zijn gedreven, praktisch, vakkundig en pragmatisch en stellen altijd het belang en de ambitie van hun cliënten voorop. Deze toewijding vertaalt zich in een creatieve benadering van juridische vraagstukken en een sterke betrokkenheid bij de cliënten.
Als een full-service kantoor biedt Damsté een breed scala aan juridische diensten, waaronder aanbesteding en mededinging, arbeidsrecht, bestuursrecht, bewindvoering, bouw en vastgoed, IE en IT recht, cassatie en hoger beroep, erfrecht, familierecht, letselschade, notariaat, ondernemingsrecht en strafrecht.
Naast juridische ambitie hecht Damsté waarde aan het welzijn van de medewerkers. De werkcultuur is informeel en er wordt gestreefd naar een gezonde balans tussen werk en privé, wat zowel de collega's als de cliënten ten goede komt.

Vertel iets over je functie
Bij Damsté ben ik zowel advocaat en partner als bestuursvoorzitter.
Als advocaat bij de sectie Vastgoed en Overheid ben ik met een team van specialisten werkzaam op het gebied van het civiel bouwrecht, vastgoed, projectontwikkeling en huurrecht. Ik heb veel ervaring met de juridische begeleiding van complexe (bouw) projecten met de daarbij behorende civielrechtelijke overeenkomsten en werk vaak met van belang zijnde regelgeving in de bouw zoals de UAV 2012, UAV-GC 200, de AVA 2013, GIW en ALIB 2011 en de DNR 2011.
Ook sta ik partijen bij als er geschillen zijn in de bouw bij huurkwesties en vastgoed gerelateerde zaken. En hoewel ik dat dat liever voorkom, hoort daar ook procederen bij. Dat doe ik zowel bij rechtbanken en gerechtshoven, maar ook bij de Raad van Arbitrage in de Bouw.

Maar het komt ook regelmatig voor dat ik als mediator bij grote partijbelangen conflicten help oplossen voor partijen.

De rest van de tijd (ca 20 uur per week) geef ik als Bestuursvoorzitter mede leiding aan de organisatie van imiddels bija 180 mensen verdeeld over 3 locaties, Amsterdam, Enschede en Hengelo. De taken die ik daar heb kun je vergelijken met de rol van een algemeen directeur bij een “normaal” bedrijf.

Vertel iets over jezelf, niet werk-gerelateerd
Mijn naam is Jan Schutrups, 62 jaar, getrouwd met Astrid en samen hebben we vier geweldige, inmiddels volwassen, kinderen. Mijn thuisbasis is Enschede, waar ik niet vandaan kom maar wel al het grootste deel van mijn leven woon en werk. Buiten mijn dagelijkse verantwoordelijkheden geniet ik van lange wandelingen met onze trouwe viervoeter. Daarnaast ben ik een enthousiaste hobbykok en houd ik ervan om met nieuwe gerechten te experimenteren en te delen met vrienden en familie, bij voorkeur vergezeld van een goed glas wijn. Een andere hobby is golfen. Gezelligheid is voor mij een belangrijk aspect van het leven, en ik houd van de momenten waarop we als gezin allemaal samenzijn en genieten van elkaars gezelschap.

Waarom ben je lid van Vastgoedrapportage?
Door lid te zijn van De Stichting Vastgoedrapportage Twente versterk ik mijn Twentse vastgoednetwerk. Je vindt er gelijkgestemde professionals, zakelijke kansen, en waardevolle contacten. Bovendien biedt Vastgoedrapportage toegang tot cruciale marktinformatie en onderzoek over het Twentse vastgoedlandschap. Deze gegevens zijn essentieel voor strategische besluitvorming en investeringen. Door lid te zijn van deze club, draag ik niet alleen bij aan ons eigen succes, maar ook aan de bloei van onze regio.

Hengelosestraat 571
7521AG Enschede 
www.damste.nl