Voorzitter: Barry Hegeman - Dura Vermeer Bouw Hengelo BV

www.duravermeer.nl


Vertel, wie is Barry Hegeman?
"Samen met mijn vrouw en twee kinderen, een zoon (11) en dochter (9), woon ik in Hellendoorn, maar oorspronkelijk kom ik uit het naastgelegen Nijverdal. Mijn leeftijd? Ik ben 43 jaar, jeetje wat klinkt dat eigenlijk oud nu ik dat zo zeg. Na mijn studie Commercieel Technische Bouwkunde aan Saxion Hogeschool ben ik gaan werken bij ter Steege Bouw Vastgoed. Hier ben ik begonnen als Junior Ontwikkelaar en doorgegroeid naar Ontwikkelaar. Hierna heb ik mijn loopbaan voortgezet bij Hegeman, waar ik diverse functies heb uitgevoerd van project- tot bedrijfsleiding. Tegenwoordig ben ik werkzaam bij Dura Vermeer." 


We weten nu dat je bij Dura Vermeer werkt. Wat doe je daar precies?
"Inmiddels werk ik alweer vier jaar bij Dura Vermeer. Ik ben hier Ontwikkelmanager voor de regio Noord- en Oost-Nederland. Als Ontwikkelmanager ben ik verantwoordelijk voor nieuwe opdrachten en locaties in het vastgoed. Met ons hele team houden wij ons bezig met de ontwikkeling van bijvoorbeeld appartementen, hele wijken of een winkelcentrum. Bij bijna alle projecten die ik doe is woningbouw wel betrokken." 


Nu hebben we het vooral over je loopbaan gehad, wat doe je graag in je vrije tijd?
"Naast voetbal kijken is Formule 1 ook echt wel een hobby van mij. Daarnaast stap ik ook graag op mijn handbike (ligfiets) voor een mooie tocht over de Sallandse Heuvelrug. Waarom niet gewoon op een "normale" mtb zul je je misschien afvragen, maar twee jaar geleden heb ik een incomplete dwarslaesie opgelopen. Gelukkig ben ik hier grotendeels van hersteld. Tijdens mijn revalidatieperiode bij het Roessingh ontmoette ik verschillende mensen met een incomplete dwarslaesie, vaak veroorzaakt door een ongeval of ongelukkige val. Bij mij is het ontstaan vanuit een hernia. 

Deze revalidatieperiode was een heftige tijd, waarin ik alles weer opnieuw moest opbouwen, waaronder leren lopen en bewegen. Toch heb ik ook veel mooie dingen uit deze tijd gehaald. Zo heb ik meegedaan aan een Handbike Battle in Oostenrijk. Dit is een wedstrijd waar teams van verschillende revalidatiecentra aan meedoen, dit was super gaaf om te doen. Een ander mooi initiatief wat in deze periode is ontstaan is het MIVA hotel, een hotel voor mindervaliden. Samen met een mede revalidant en een fysotherapeut van het Roessingh hebben we hiermee in 2019 een pilot gedraaid op de Zwarte Cross.De bedoeling was om dit uit te breiden naar meerdere evenementen maar toen kwam Corona. Er wordt achter de schermen wel nog hard gewerkt aan dit project, maar ik ben tegenwoordig wat meer zijdelings betrokken omdat ik ook erg druk ben met mijn werk."


Wat geeft jou de meeste energie in je werk?
"Ik vind het mooi om samen met een team nieuwe projecten te laten ontstaan. Een prachtig gebouw ontwikkelen waar heerlijk geleefd kan worden, dat is het doel wat ik voor ogen heb. Om een voorbeeld te noemen: we hebben samen met Nijhuis Bouw de oude V&D locatie in Hengelo gekocht, om te her ontwikkelen tot woningbouw. Een stad of dorp een stukje mooier maken en dus echt van toegevoegde waarde zijn, dat is wat mij energie geeft." 


Je neemt het stokje als voorzitter van Vastgoedrapportage Twente over van collega Marieke. Hoe ben je betrokken geraakt? En wat wil je graag toevoegen?
"Ik ging altijd al veel naar bijeenkomsten van de Vastgoedrapportage. Het delen van kennis, waaruit de Vastgoedrapportage ook ontstaan is, vind ik heel belangrijk. Marieke vroeg mij om haar op te volgen in het bestuur. Het huidige bestuur heeft al een mooie weg ingeslagen. Ik denk dat het de taak voor het nieuwe bestuur is om de puntjes op de i te zetten. Ik vind het ook belangrijk om de leden te laten spreken. Met elkaar in discussie over bijvoorbeeld ontwikkelingen in de markt, gebaseerd op de feiten." 


Wat brengt de Vastgoedrapportage voor jou en voor Dura Vermeer?
"Het delen van kennis en samenwerken, dus eigenlijk het in gesprek gaan met elkaar. Wat zijn bijvoorbeeld de verwachtingen voor de toekomst? De prijzen in de woningmarkt zijn nu goed, maar blijft dat ook zo? Ik denk dat het goed is om hierover met elkaar in discussie te gaan. Ook uit het netwerken en het elkaar ontmoeten ontstaan weer mooie samenwerkingen, want je hebt elkaar gewoon nodig. Dan merk je ook heel goed dat het een klein wereldje is waarin je elkaar regelmatig tegenkomt."

Postbus 877
7550 AW Hengelo 
www.duravermeer.nl