Penningmeester: Marianne ten Feld-Sprik - KienhuisHoving advocaten en notarissen

www.kienhuishoving.nl                                   

In gesprek met bestuurslid: Marianne ten Feld-Sprik
“Ik kijk ernaar uit om met het nieuwe bestuur weer mooie activiteiten te kunnen en mogen organiseren voor de Vastgoedrapportage Twente.”


Wie is Marianne ten Feld-Sprik precies?
"Ik ben 33 jaar en moeder van twee prachtige kinderen, Ben en Lea, en heel gelukkig getrouwd met Simon. Spannende hobby’s? Nou nee die heb ik niet echt. In mijn vrijetijd loop ik graag hard om van de buitenlucht te genieten. Daarnaast doe ik aan tennis, pilates en hou ik ervan om lekker te Netflixen en boeken te lezen."


Kun je meer vertellen over je werk bij KienhuisHoving?
"Ik werk sinds 2011 bij KienhuisHoving, als advocaat bouw- en aanbestedingsrecht. Na mijn studie Rechten in Groningen ben ik hier per toeval ingerold. Mijn man kreeg werk in Enschede en ik wilde graag nog stagelopen. KienhuisHoving is één van de weinige grote advocatenkantoren in het Oosten. Toen ik op gesprek kwam voor een stage, werd mij direct een baan aangeboden. Op dit aanbod ben ik ingegaan. Zo kwam er een abrupt einde aan mijn studententijd in Groningen, want ik koos ervoor om direct te verhuizen naar Enschede."

We zijn nu in 2024 en Marianne werkt nog steeds met veel plezier bij KienhuisHoving als senioradvocaat!


Wat houdt je functie als advocaat bouw- en aanbestedingsrecht dan in en wat is het meest uitdagende aan jouw werk?

"Het leukst aan mijn werk is de combinatie tussen bouwrecht en aanbestedingsrecht. Wanneer we het hebben over bouwrechtgeschillen dan zijn dat vaak langdurige procedures. Details en processtukken komen om de hoek kijken waar ik me dan echt in moet vastbijten. En bij aanbestedingsrecht gaat het juist vaak om korte termijnen, waardoor je alle zeilen moet bijzetten.Als een partij het niet eens is met een gunningsbeslissing, heb je een termijn van 20 kalenderdagen om een dagvaarding aanhangig te maken. Aan de ene kant dus de ingewikkelde grote dossiers van bouwrecht en aan de andere kant de snelle aanbestedingsgeschillen."


Wat brengt de Vastgoedrapportage jou en wat is jouw toegevoegde waarde aan het bestuur?
"De vastgoedrapportage brengt mij een mooi netwerk. Daarnaast vind ik de cijfers van groot belang. Daardoor heeft de rapportage een echte meerwaarde voor mij. Door mijn werk kan ik de juridische kant in het bestuur goed vertegenwoordigen. Ik probeer daarnaast een inhoudelijke bijdrage te leveren door mee te denken over de inhoud bij diverse bijeenkomsten."


Wat is je meest bijzondere eigenschap?
"Op mijn werk ben ik analytisch. Ik kan de kern er goed uitfilteren. Maar als advocaat moet je dat ook zijn natuurlijk!" 


Waar krijg je energie van?
"Het mooiste vind ik dat je als team een case oppakt en deze ook tot een goed eindresultaat brengt. Wij hebben bij KienhuisHoving een groot vastgoedteam met advocaten en notarissen. Iedereen is gespecialiseerd in zijn eigen rechtsgebied. De samenwerking met mijn collega’s en het contact met de klanten geven mij energie."

Postbus 109
7500 AC Enschede
www.kienhuishoving.nl