Marcel van Vliet - ROC van Twente


www.rocvantwente.nl       
                                           

Kun je iets vertellen over ROC van Twente?

"ROC van Twente (www.rocvantwente.nl) is dé onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Twente. Ruim 2.000 medewerkers verzorgen beroepsopleidingen, trainingen en cursussen voor ongeveer 22.000 studenten en cursisten. Op vijf hoofdlocaties in Almelo, Enschede en Hengelo, 'in- company' bij bedrijven en instellingen en op talloze kleinereonderwijslocaties in heel Twente. Studenten kunnen kiezen uit ongeveer 300 mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4. Daarnaast verzorgt ROC van Twente inburgeringstrajecten en Educatie. Onze zusterorganisatie Endoor (www.endoorleren.nl) verzorgt bedrijfs- en beroepsgerichte trainingen, (vrijetijds-) cursussen en andere scholingstrajecten.
Met ruim 12.000 leerbedrijven zijn we sterk verbonden met de regio." Kun je iets vertellen over je functie bij ROC van Twente?
"Ik ben locatiemanager en Hoofd bedrijfsbureau Huisvesting & Facilitaire Zaken. Als locatiemanager ben ik integraal verantwoordelijk voor de huisvesting en facilitaire zaken voor de Hengelose locaties van ROC van Twente, waaronder ons eigendomspand de Gieterij waar zo’n 6000 studenten hun opleiding volgen. Daarnaast ben ik als Hoofd Bedrijfsbureau verantwoordelijk voor de Huisvesting en Facilitaire zaken ROC breed, Inkoop en Contractbeheer en Risk Management."Kun je iets over jezelf vertellen?

"Ik ben Marcel van Vliet en ik ben in 1969 geboren in Voorburg, tegen Den Haag aan, waar ik ook ben opgegroeid. In 1988 ben ik naar Enschede verhuisd, waar ik aan de Universiteit Twente Toegepaste Onderwijskunde heb gestudeerd. Daarna ben ik weer teruggegaan naar Den Haag en vervolgens Alphen aan den Rijn, om in 1999 weer terug te keren naar het mooie Twente. Daar werk ik sindsdien bij ROC van Twente. Eerst voor de bedrijfsopleidingen (nu Endoor) en vervolgens in de bedrijfsvoering. In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar Huisvesting & Facilitaire Zaken. Ik woon in Hengelo, ben getrouwd en heb vier kinderen, waarvan er inmiddels twee het huis uit zijn. In mijn vrije tijd ben ik naast sporten veel met muziek (gitaar) bezig." Waarom ben je lid van de Vastgoedrapportage?

"Ik ben lid van Vastgoedrapportage Twente omdat we als ROC van Twente zelf vastgoed hebben en de nodige huurlocaties gebruiken door heel Twente. Daarnaast past het lidmaatschap uitstekend bij de samenwerking tussen de 3 O’s: Ondernemers, Overheid en Onderwijs."


Gieterij 200
7553 VZ Hengelo
www.rocvantwente.nl