Secretaris: Gert-Jan de Jonge - Snelder Zijlstra

www.snelderzijlstra.nl                                                         


Wie is Gert-Jan de Jonge?"Ik ben 39 jaar en samen met mijn vrouw en twee kinderen, dochter (10) en zoon (8), woon ik in het mooie Enschede. Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Ik vind het fantastisch om samen met mijn zoon een rondje door het bos te maken op de MTB, maar ook een avondje FIFA spelen met vrienden vind ik heel leuk. Mijn werkzame leven ben ik ooit begonnen bij mijn vader in het bedrijf in de grafische branche. Inmiddels ben ik alweer heel wat jaren werkzaam als makelaar/taxateur. Nadat ik de opleiding vastgoed en makelaardij had afgerond ben ik na mijn stage blijven werken bij Snelder Zijlstra Makelaars. Na een uitstapje gemaakt te hebben als aannemer, ben ik sinds 2016 weer terug op deze vertrouwde plek bij Snelder Zijlstra Makelaars."


Kun je wat meer vertellen over je werk bij Snelder Zijlstra?
"Ik ben een echte allround makelaar/taxateur. Woningen in de verkoop zetten, taxaties verrichten of een aankoop begeleiden, allemaal onderdelen van mijn werk. Juist dat persoonlijke contact met klanten maakt mijn werk zo leuk. Je verkoopt echt iemand zijn “thuis”, een plek waar meestal fijne herinneringen liggen. Of je helpt een klant bij het vinden van zijn droomhuis, een belangrijke stap in zijn leven. Het begeleiden van het gehele traject dat geeft mij energie.

Sinds 2019 ben ik ook als makelaar betrokken bij het nieuwbouwkantoor “Nieuw Wonen Twente”. Dit is een initiatief van en samenwerking tussen Snelder Zijlstra Makelaars, Thoma Post Makelaars en ten Hag Makelaarsgroep. Want waarom elkaars concurrent zijn als je ook kennis en kunde kunt bundelen? Bij Nieuw Wonen Twente wordt er echt gekeken naar de vraag vanuit de markt; wat wil de klant en wat kunnen we daarvoor ontwikkelen? Gelukkig wordt er nog steeds volop gebouwd in Twente, al kan het natuurlijk altijd meer."


Wat is het meest bijzondere dat je ooit hebt meegemaakt in je werk?
"Dit zijn voor mij vooral de situaties waarin ik echt iets heb kunnen betekenen voor een klant. Zo was er ooit een dame, waarvoor we een woning in de verkoop hadden en een nieuwbouwwoning hadden aangekocht. Binnen een week kwam mevrouw onverwachts te overlijden en moest de koop worden ontbonden, maar de verkoop van haar eigen huis moest doorgaan. Het is zo waardevol dat je in zo´n situatie de familie kan ontzorgen. De waardering die je daarvoor krijgt is voor mij heel waardevol."

Je bent nieuw in het bestuur van de Vastgoedrapportage Twente. Hoe ben je hier terechtgekomen?
"Snelder Zijlstra is één van de grondleggers van de Stichting Vastgoedrapportage. Het is dan ook altijd zo geweest dat er iemand vanuit onze organisatie in het bestuur van de stichting plaatsneemt. Zelf loop ik al aardig wat jaren mee in dit vak en heb ik de oprichting van de Vastgoedrapportage ook meegemaakt. Toen mij gevraagd werd of ik de taak van bestuurslid wilde over nemen, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken."

Welke rol ga je vervullen in het bestuur?
"Ik ga me echt bezighouden met de inhoud van de rapportage. In het verleden werd dit geheel door de Vastgoedrapportage zelf gedaan, tegenwoordig wordt dit deels uitbesteed aan een extern bedrijf. Dit bevalt goed en blijft ook zo. De coördinatie hiervan zal grotendeels bij mij komen te liggen."


Wat verwacht jij toe te kunnen voegen binnen het bestuur?
"Ik denk dat het goed is dat er nu een keer een woningmakelaar toetreedt in het bestuur van de Vastgoedrapportage. Het initiatief werd eerder vooral genomen vanuit de bedrijfsmakelaardij, dat is veel zakelijker. Als woningmakelaar kijk ik toch met een heel andere blik, vanuit een andere hoek naar zaken. Bij de aan- en verkoop van een woning komt immers meer emotie kijken dan bij de bedrijfsmakelaardij. Of ik wat wil veranderen? Misschien dat er wat onderwerpen aangepast kunnen worden maar dat moeten we natuurlijk met het hele bestuur bepalen."


En tot slot….wat zou jij nog heel graag willen doen in je leven?
"Ik heb echt iets met Amerika, de grootsheid van dat land, dat trekt mij enorm aan. En het is er zo ontzettend netjes en schoon, dat viel me meteen op toen ik in Florida was. Dus als er iets is dat ik nog graag een keer wil doen, dan is het wel een grote reis maken naar Amerika. Natuurlijk samen met mijn gezin, want het lijkt me fantastisch om mijn kinderen meer van de wereld te laten zien."