De rapportage 2020

De Twentse vastgoedmarkt is een heel mooie regionale markt. Als iemand zich in Twente vestigt, is dat een bewuste keuze. Met de Vastgoedrapportage Twente willen we gemeenten, de provincie, ontwikkelaars, bouwbedrijven en makelaars een indruk geven van de vastgoedtrends in dit Twentse landschap in de afgelopen periode. De rapportage kan een handig hulpmiddel zijn bij het maken van beleidsstukken en investeringsbeslissingen. Maar hoe zit dat eigenlijk in deze tijd van het coronavirus?

We komen uit een voorspoedige economische periode, waarin de bomen tot de hemel groeiden. Huizenprijzen blijven stijgen en er is steeds minder ruimte beschikbaar in de kantorenmarkt. Reden genoeg om volop door te ontwikkelen, maar blijft dat wel zo? Hoe groot de impact is van het coronavirus, is lastig te zeggen. Moeten we een pas op de plaats maken, zelfs een stapje terug doen of kunnen we toch verder in de ontwikkeling van de Twent- se vastgoedsector? De negatieve signalen vanuit de zakelijke markt lijken vooralsnog enigszins mee te vallen. Groot voordeel is dat we een stabiele basis hebben gelegd in de afgelopen jaren. Een veel stabielere basis dan voor de uitbraak van de vastgoed- crisis in 2008. Door de goede jaren zijn veel leegstandsituaties en lastige projecten opgelost. Ik verwacht dan ook dat we wel bestand zijn tegen een tik.


Lees het complete voorwoord van Daniel Spikker en alle andere cijfers in de digitale versie van de Vastgoedrapportage 2020. Onze leden en sponsors hebben een hardcopy exemplaar via de post gekregen.