Genomineerd: InteraktContour - Geert de Leeuw Enschede

 

InteraktContour biedt gespecialiseerde zorg aan volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of een tumor. Dit doen zij op 37 dagbestedingslocaties, 9 behandellocaties en 38 woonlocaties in Midden- en Oost-Nederland. 

 

InteraktContour heeft in Enschede een nieuwe woonlocatie gebouwd op de plek van het voormalige Geert de Leeuwhuis. Deze nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw telt 85 moderne appartementen over vier verdiepingen. Deze worden straks bewoond door bestaande cliënten van InteraktContour. Bij oplevering is er op deze woonlocatie ook meteen plek voor mensen die nu nog niet bij InteraktContour wonen. 

 

De moderne appartementen zijn licht, ruim en groot. Elke cliënt beschikt over een woonkamer met keuken, separate slaapkamer, ruime badkamer en berging met aansluiting voor wasmachine en/of droger. Alle appartementen zijn rolstoel-toegankelijk en liggen op de begane grond of op een van de 3 verdiepingen. Daarnaast zijn er op elke verdieping gezamenlijke ruimten aanwezig voor onze bewoners en medewerkers.

 

Via deze link is een woning in 360 te zien: Geert de Leeuw (skyfocus.nl)

 

De bouw van de kernlocatie Geert de Leeuw is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van woningen voor mensen met hersenletsel, als gevolg van de steeds ouder wordende mens. Deze grootschalige voorziening is toekomstbestendig in zowel vastgoed als zorgconcept. We spelen in op duurzaamheidsvraagstukken en maken gebruik van nieuwe (zorg)technologie. Met als doel dat bewoners hier zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en we de kwaliteit van zorg kunnen blijven leveren, nu en in de toekomst.

 

In de bouw zijn daarom diverse duurzaamheidsmaatregelen getroffen zoals: zonnepanelen, gasloos bouwen, groene daken en wadi’s in het terrein. 


Het gebouw is gerealiseerd in nauwe samenwerking met het  ontwerp- en later bouwteam met onder andere Gemeente Enschede, Croonen architecten en Dura Vermeer. 


De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en vanaf 3 oktober wordt het gebouw bewoond.