Interview met Arjan ten Vergert

Arjan, kun je je misschien even kort voorstellen? ‘Arjan ten Vergert: ik woon in Enschede met Marloes en onze zoon Julius (11) en dochter Valérie (10). Ik ben werkzaam als notaris bij Damsté. In mijn vrijetijd geniet ik van sport, waaronder hardlopen en hockey en daarnaast leuke dingen ondernemen met het gezin. We hebben sinds een paar maanden een jonge hond die ook veel plezier geeft.  Als notaris help ik zowel bedrijven als particulieren. Cliënten kunnen bijvoorbeeld bij mij terecht voor advies bij het aankoopproces van vastgoed, de juridische aspecten van duurzaamheidsprojecten, nieuwbouwprojecten en natuurlijk het overdragen van onroerend goed. Notariswerk is mensenwerk. Het persoonlijk contact met cliënten en andere betrokken partijen en de diversiteit van zaken en belangen maken dat het werk afwisselend en dynamisch is.  

Waarom ben je notaris geworden?
In eerste instantie wilde ik graag advocaat worden. Tijdens mijn studie Nederlands Recht kon ik toen vrij eenvoudig ook de tweede studie notarieel recht erbij volgen. Na een stage bij een notariskantoor werd ik enthousiast om notaris te worden. De rol van een notaris is anders dan een advocaat. In de meeste gevallen sta je als notaris midden tussen de partijen en zoek je naar een passende oplossing waarbij je rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen. In sommige gevallen kun je als notaris echter ook als partijadviseur optreden. Het leuke aan het vastgoednotariaat vind ik de combinatie van tastbaar (het gaat om fysieke panden en locaties) en abstract (de juridische uitwerking).   

Hier komt een voor de ‘hand liggende vraag’, wat is je specialiteit?
‘Dat is natuurlijk het onroerend goed recht. Één van de mooie dingen in mijn vak is de weg naar het eindresultaat toe. Analyseren van de situatie, overleg met partijen en oplossingen bedenken. Ik mag optreden als spin in het web en zoeken naar oplossingen.

Vertel eens iets over jullie kantoor Damsté Advocaten & Notarissen.
‘Wij werken dagelijks vanuit Enschede, Almelo en Amsterdam met meer dan 100 collega’s aan de meest uiteenlopende vragen van onze cliënten. Damsté advocaten en notarissen is al meer dan 100 jaar geworteld in de regio Twente. Een fullservice kantoor dat zowel de zakelijke als de particuliere klant bedient. We denken in mogelijkheden, krijgen ideeën van de grond, houden van korte lijnen. We hebben veel professionals in huis, die grote betrokkenheid hebben en ondernemerschap laten zien. De sfeer in ons bedrijf is informeel, open, makkelijk in de omgang.’  

Wat brengt de Vastgoedrapportage jou als bestuurslid en voor Damsté?
‘De Vastgoedrapportage Twente is een mooi netwerk om lid van te zijn. Het verbindt bouw- en vastgoedprofessionals op een ontspannen manier en stimuleert kennisdeling. Het bestuur is een heel fijn team, we werken goed samen. Mijn rol is penningmeester. We zorgen dat we jaarlijks verschillende activiteiten organiseren voor onze leden, zoals projectbezoeken, vastgoedborrels en natuurlijk het hoogtepunt van het jaar: het symposium. Het programma van het symposium is ieder jaar weer een mooie uitdaging, onze ambitie is om de vastgoedbezoekers te verrassen door een inhoudelijk sterk evenement neer te zetten met interessante invalshoeken, inspiratie en uitgebreid de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Het hoofddoel is het verbinden van vastgoedprofessionals en volgens mij slagen wij daar goed in.