Melkhal Enschede - Genomineerde Symposium 2021

Van ambachtelijk werken naar inspirerend wonen
Daar waar vroeger de melkproductie plaatsvond ontstaat straks dé plek in Enschede waar je heerlijk kunt wonen. Hier vind je een fantastische lunch of een diner om de hoek, doe je je boodschappen in de hipste en duurzaamste supermarkt van Twente en vind je prachtige werkateliers en moderne kantoren. En dat op nog geen 5 minuten lopen van het station!

Wanneer je omhoog kijkt en je verbeelding laat spreken, dan zie nog hoe de melk zijn weg vond door de pijpleidingen van de fabriek. Duizenden liters yoghurt, boter, karnemelk, room en melk zijn bijna honderd jaar bereid op deze locatie aan in Enschede. Door de uitbreiding in ’64 moest de Hengelose Dwarsstraat worden verlegd en kreeg het de naam Raiffeisenstraat. Daardoor ligt De Melkhal tegenwoordig ietwat verstopt, maar is het door zijn karakteristieke uitstraling een bekend gebouw onder de Enschedeërs.

Aangrenzend aan de oude melkfabriek liggen de kavels waar naar eigen inzicht gebouwd kan worden. Circa 35 kavels zijn bestemd voor Statenpanden: kavels variërend van 150 to 600 m². Daar tegenover liggen nog circa 13 kavels voor de bouw van Twee-onder-een-kapwoningen of Stadsvilla’s. Maar let op! Om hier te mogen bouwen is een beetje lef en durf op zijn plaats. Hier krijg je namelijk de unieke kans om iets neer te zetten zoals jij dat voor ogen hebt.

Ook de zakelijke dienstverlening vindt zijn plek in de Melkhal. Dit zal voornamelijk gebeuren op de eerste verdieping. In de Melkhal kan namelijk elk bedrijf landen met een kantoor voor zakelijke dienstverlening. Al heeft het bedrijf één, twee of dertig werknemers, door de modulaire opbouw van het kantoorgedeelte kan iedereen worden gehuisvest. Afhankelijk van het wensenpakket stelt de Melkhal de ruimte voor de kantoorgebruiker samen. De ondernemer wordt daarbij aangespoord zo min mogelijk ruimte te huren, omdat alle algemene voorzieningen al zijn geregeld. Zoals een algemene balie, toiletten en diverse –zeer bijzondere- vergaderfaciliteiten.

Bekijk hier de website van de Melkhal Enschede.