Operahof Enschede - Genomineerde Symposium 2021

Veel variatie in wonen 
Operahof wordt een gezellige wijk met een gevarieerd aanbod aan woningen. De woningen sluiten voor een deel mooi aan bij de bestaande bouw in dit deel van de wijk Hogeland. Alle woningen worden inclusief keuken en badkamer en toilet met sanitair opgeleverd. Daarnaast worden de woningen uitgerust met zonnepanelen waarmee jij je eigen energie kunt opwekken. Hoe compleet wil jij het hebben? De woningen zijn deels gelegen aan straten met bestaande bebouwing en voor een ander deel aan een besloten hofje. Het geheel vormt een buurtje op zich. De twee-onder-een-kapwoningen staan door het hele plangebied heen, de rijwoningen staan midden in het hof en de kavels voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap liggen aan de Floresstraat.

Alle woningen in Operahof zijn duurzaam ontwikkeld en energieneutraal. Onder andere door goede isolatie en milieusparende energieoplossingen als zonnepanelen hebben ze een EPC (energie prestatiecoëff ciënt) van 0, wat betekent dat de woning net zo veel energie opwekt als gebruikt. Hoe lager de EPC-waarde, hoe zuiniger je woning is. Bovendien voldoet je woning met een EPC 0 ruimschoots aan eisen uit het bouwbesluit, waarmee je dus verzekerd bent van een duurzame, energiezuinige, gasloze en goed geïsoleerde woning.

De regering wil dat in 2050 alle 7,6 miljoen huizen zijn afgesloten van fossiele brandstoffen. Operahof is volledig gasloos en EPC 0, wat betekent dat jouw woning net zo veel energie opwekt als gebruikt. In Operahof kun je dus flink besparen op je energielasten. Wanneer je kiest voor een woning in Operahof ben jij goed voorbereid op de toekomst en voorkom je dat je jouw woning moet ombouwen tot een gasloze woning.

Bekijk hier de website van Operahof Enschede.