Symposium 2021 was een groot succes

Twentse Vastgoedprijs 2021 gaat naar Ter Steege Bouw Vastgoed voor Indië-terrein in Almelo
Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen heeft dit jaar de Twentse Vastgoedprijs binnen weten te slepen, en ontving daarvoor een prachtige bokaal en cheque. Hun Indië-terrein werd door de vastgoedjury beoordeeld als beste binnenstedelijke vastgoedontwikkeling van dit jaar.

Symposium
Afgelopen donderdag vond het symposium van de Twentse Vastgoedrapportage weer plaats. Meer dan tweehonderd mensen meldden zich aan om de netwerkbijeenkomst bij te wonen in het voormalig V&D pand in Hengelo, waar de cijfers van het afgelopen jaar werden gepresenteerd. De spreekstalmeester en cabaretier Thijs Kemperink zorgde voor een humoristisch en vermakelijk verloop van het programma. Juryvoorzitter Joop Nijenhuis had de eer om de jaarlijkse Vastgoedprijs uit te delen. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde netwerkborrel.

Impact van de ontwikkeling op de omgeving en de stad
Het was donderdagmiddag nog spannend wie er dit jaar met de Vastgoedprijs vandoor ging. Ter Steege Bouw Vastgoed moest strijden tegen Nijhuis Bouw en VincentSpikker, die ook genomineerd waren voor een van hun projecten, respectievelijk Operahof Enschede en Melkhal Enschede. Echter was het toch echt Ter Steege Bouw Vastgoed die met hun Indië Terrein de bokaal in handen kreeg. ‘Het winnende project heeft de jury weten te overtuigen van lef, ambitie, vasthoudendheid, tegen de stroom inroeien en geeft een diepere betekenis aan het adagium: kwaliteit betaalt zich altijd terug’, aldus Joop Nijenhuis, voorzitter van de jury.

Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling
Elk jaar heeft de Twentse Vastgoedprijs een ander thema. Dit jaar was het thema ‘binnenstedelijke gebiedsontwikkeling’. De drie genomineerden zijn geselecteerd op hun onderscheidend vermogen op wijze van duurzaamheid, circulariteit, architectuur en de toepassing van innovatieve bouwtechnieken. Daarnaast werd ook dit jaar het nieuwe bestuur gepresenteerd. Barry Hegeman, ontwikkelmanager bij Dura Vermeer trad op als nieuwe voorzitter. Advocate Marianne Ten Feld en woningmakelaar Gert-Jan de Jonge maken het nieuwe bestuur compleet.