Twentse Vastgoedprijs 2022 gaat naar InteraktContour voor Woonzorgcentrum Geert de Leeuw

Twentse Vastgoedprijs 2022 gaat naar InteraktContour voor Woonzorgcentrum Geert de Leeuw 

Zorgorganisatie InteraktContour heeft met de nieuwbouw van Geert de Leeuw in Enschede - een woonlocatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel - de Vastgoedprijs Twente 2022 gewonnen. Gisteren namen Nina Huijboom en Dorien van der Aa de vastgoedprijs namens InteraktContour in ontvangst. Dat gebeurde nadat de winnende cheque door niemand minder dan Magic Unlimited tevoorschijn werd getoverd!  

 

Symposium 
Afgelopen donderdag 29 september vond het symposium van de Twentse Vastgoedrapportage weer plaats. Vastgoedprofessionals uit Twente meldden zich aan om de netwerkbijeenkomst bij te wonen in de Kleine Willem in Enschede, waar de cijfers van het afgelopen jaar werden gepresenteerd. De dagvoorzitter Bas Nijhuis zorgde voor een humoristisch en vermakelijk verloop van het programma. Het was een bijzondere editie want de Vastgoedrapportage bestaat 20 jaar! De cijfers werden dit jaar ludiek ‘getest’ onder de oud-bestuursleden in de vorm van een quiz. De winnaar ging naar huis met een gouden baksteen. De huidige bestuursleden Marianne ten Feld, Gert-Jan de Jonge en Barry Hegeman hadden deze twintigste editie ook een mooi inhoudelijk programma neergezet; een inhoudelijk gesprek over toekomstbestendig zorgvastgoed met onder andere Ludan Schmid van XpertiseWonen en Jeroen Diepemaat de wethouder van Gemeente Enschede.  

 

Innovatief en toekomstbestendig zorgvastgoed
Het was donderdagmiddag nog spannend wie er dit jaar met de Vastgoedprijs vandoor ging. InteraktContour moest strijden tegen Brokant met het Brokanthuis in Hengelo en Goossen Te Pas met Woonzorglocatie - Krönnenzommer in Hellendoorn die ook genomineerd waren. Echter was het toch echt InteraktContour die de prijs van Barry Hegeman, voorzitter van de Vastgoedrapportage Twente, in ontvangst mocht nemen. Op het gebied van Economie scoorde het gebouw Geert de Leeuw van InteractContour de hoogste score, met name de marktconformiteit viel de jury op. “Het gebouw, specifiek ontworpen om vier Twentse locaties samen te voegen en hier zorg te verlenen aan cliënten met niet-aangeboren hersenletsel, kan vrij eenvoudig worden omgeturnd naar een gangbaar appartementencomplex. Vanaf dag één is hier goed rekening mee gehouden, zonder dat de beoogde zorgfunctie daar onder zou leiden. Ook de prijs/kwaliteit sprong in het oog. Met relatief eenvoudige middelen is een hoog opleverniveau bereikt, toekomstbestendig, maar niet overdadig”, aldus Daniel Spikker, juryvoorzitter.