Vastgoedrapportage

Nieuwjaarsbijeenkomst van Vastgoedrapportage bij Gebouw-N in Hengelo Ruim 120 belangstellenden uit de vastgoedwereld van Twente waren aanwezig bij de Nieuwjaarsbijeenkomst donderdag 6 februari jl. van de netwerkvereniging Stichting Vastgoedrapportage Twente. Dit jaar was de Vastgoedrapportage te gast bij Gebouw-N in Hengelo. De dagvoorzitter Peter Boon verwelkomde iedereen en gaf kort daarna het woord over aan de drie studentengroepen van de opleiding Vastgoed & Makelaardij van Saxion Hogescholen.

Winnende studentengroep ‘De Broedplaats’
Voor een afrondend studieproject gingen de studenten aan de slag met de herontwikkeling van de Nettenfabriek in Apeldoorn. De vakjury deze avond waren Geert Ruiterkamp van Dura Vermeer, (projectleider van deze bijzondere herontwikkeling), Marcel Westerhof (docent Saxion Hogescholen, en Han Wiendels van HMO. Unaniem was de jury over hun besluit. Studenten: Jolien Jansen, Femke Benthem, Carlijn Krejenzang, Tobias Minks, Ilse uit het Broek en Joya van der Ven presenteerde het beste idee met eengezinswoningen, kinderdagverblijf, koopappartementen, huurappartementen, 40 hotelkamers en flex offices.

Interessante presentatie van directeur HMO – Han Wiendels Herstructureringsmaatschappij Overijssel revitaliseert samen met gemeenten en ondernemers bedrijventerreinen, kantoorlocaties en binnensteden in Overijssel. HMO bestaat al 10 jaar. Directeur vanaf het eerste moment, Han Wiendels vertelde meer over hun werkzaamheden en ook over hun werkwijze. Vitale bedrijventerreinen, kantoorlocaties en binnensteden zijn een belangrijke basis voor een economisch sterke provincie. Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) brengt de basis op orde door het revitaliseren van werklocaties waar de economische dynamiek was verdwenen, zoals bij Gebouw-N. Doel van Gebouw-N is een zakelijk en sociaal klimaat te creëren waarin bedrijven elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten en worden gestimuleerd om met elkaar hun business en bedrijfsvoering te versterken. Na afloop van het plenaire gedeelte werd er in de sfeervolle ontvangsthal nog lang na geborreld.